dimecres, 4 de maig del 2011

ACTIVITAT DE LA MEMÒRIA 9/ PROPOSTA EN GRUP


Per començar cadascuna del grup vam penjar en el nostre bloc un mostra d’activitat per dur a terme.
Quan cadascuna ho vam tenir penjat en el bloc, va arribar l’hora de triar-ne una i vam arribar a un consens en el grup, cadascuna vam comentar en el bloc de les altres dues quina era l’activitat que ens agradava més, o la més adequada per a treballa els conceptes.
Al finalitzar els comentaris totes vam arribar a l’acord de que l’activitat per a dur a terme en Pau seria el joc del memory, perquè creiem que és la més idonea per evaluar la capacitat de memòria del nen.


Títol:
Ens divertim memoritzant

Edat: 4 anys

Duració: El que l’Infant tardi en realitzar-lo.

Objectiu general:
  • Avaluar la capacitat de memòria

Objectius:
  • Memoritzar on estan situades les peces del joc
  • Identificar les parelles correctes
  • Recordar el major número d’imatges
  • Acceptar les regles del jocs
Continguts:
  • Memorització de les parelles
  • Imatges
  • Animals

Material:
El joc del memory de 40 peces

Desenvolupament de l'activitat:
Presentació:
Primer que tot els hi explicarem als nens que jugarem al memory de 40 peces i per si de cas no sabessin quin és aquest joc els hi explicarem detalladament.
Totes aquestes instruccions els hi explicarem amb una veu suau i dolça, sense cridar ni obligar a cap infant a participar-hi.

Realització
Li ensenyarem les imatges que hi ha en totes les fitxes perquè ell per si sol després en el moment de jugar les reconegui. Un cop les hagi visualitzat totes les girarem boca avall i les barrejarem. Una vegada tinguem les fitxes barrejades agafarem i li farem girar de dos amb dos i haurà de buscar les parelles correctes i al mateix cop intentar memoritzar on estan situades les dues correcte.
En el moment que el nen reconegui la situació correcta de les imatges hi vagi creant parelles nosaltres li reforçarem amb un "molt bé". En cas contrari nosaltres l’ajudarem guiant-lo cap a quina peça pot elegir perquè aconsegueixi realitzar les parelles.

Conclusió
En aquesta activitat en Pau podrà exercir la seva memòria amb l’activitat que nosaltres li proposem.
Llavors a mesura que transcorri l’activitat i si veiem que la dificultat del joc nosaltres li anirem fent preguntes com:
  • Quin animal és aquest?
  • Que ja l’has vist abans?
  • Que saps on és la seva parella?
  • Que busques els animals iguals?
Avaluacio:

SEMPRE SOVINT GENS MAI OBSERVACIONS
Memortiza on estan situades les peces del joc
Identifica les parelles correctes
Recorda  bastantes
peces del joc
Segueix les regles del joc


 

La conclusió que traiem d’aquest treball es que realitzar a l’Infant una activitat que pugui treballar la memòria és bastant fàcil de realitzar, ja que estan molt presents en qualsevol joc i per això és molt atractiu en el moment de treballar-ho, fins i tot ell sol.
Com podem veure en el vídeo el nen no ha jugat molt amb aquest joc i nosaltres li hem hagut d’ajudar bastant. Al començament li hem explicat el funcionament del joc i després ell mateix ha anat assimilant tots els conceptes , però ell reconeix amb facilitat les imatges que surten en el joc, però li costa bastant jugar-hi.
I la conclusió general que en traiem és que el nen a mesura que es fa gran la seva memòria va en augment i li hem d’ajudar a exercitar-la amb jocs o amb la nostra ajuda. Creiem que aquesta activitat és molt correcta en el moment d’avaluar la capacitat de memòria.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada