dimecres, 2 de març del 2011

ACTIVITAT 5: Observel els infants

FOTO 1:
En aquesta foto podem observar amb una posició d'assegut al terra i en frente seu hi ha un ordenador. Podem veure que  amb aquesta postura li queden les mans lliures, les quals les utilitza per fer moviments, ja que intenta imitar el que veu en una persona adulta que és prémer el teclat de l'ordenador.
La seva postura corporal es asseguda i el seu cos està flexionat cap endavant on observem que té una posició del cos que la pot mantenir, llavors crec que té un equilibri estàtic. El seu cap es dirigeix directament cap l'ordenador que té davant utilitzant un visió oculo-manual molt definida. Les mans podem observar que té una acció molt dirigida amb la mà dreta i amb l'esquerra es recolzà la mà al terra, això suposa que la seva lateralitat serà homogènea, encara que no està en l'edat en que es determina. També podem veure que no realitza correctament l'acció de tancar el puny i seleccionar correctament un sol dit.
Al estar en repos els seus músculs al estar sentat podem dir que té un to de fons i una bona Eutonia, ja que es veu molt clarament com manté una postura determinada.
I per tot això crec que aquest nen té una edat de 9 - 10 mesos.

FOTO 2 : En aquesta foto podem observar a una nena que està semiasseguda i que ja té adquirida una gran part de la seva autonomia. Ella amb la postura que es pot veure està intentant d'agafar alguna cosa, posiblement una flor que hi ha entre l'herba, i ho intenta fer amb la mà esquerra, per això crec que té una lateralitat en principi homogènea, però no està determinada ja que es determina a partir dels 3-6 anys i aquesta nena encara no els té. El to que mostra es d'actitut, perquè manté correctament la postura, Eutonia.  La seva sensibilitat és exterioceptiva, ja que rep informació del món exterior, que  a través de la vista en aquest cas seria la flor que intenta agafar, i per això  al veure-la la intenta agafar (coordinació oculo-manual).
Si parlem d'equilibri podem dir que és dinàmic , perquè manté una posició en equilibri correcte quan realitza l'acció.
I per tot això crec que aquesta nena té 12 mesos.

FOTO 3 :
El nen que podem observar en aquesta fotografia és un nen que està sentat en una cadira amb un esquema corporal molt correcte, ja que el seu cos està flexionat cap endavant intentant veure millor l'acció que realitza., per això podem denotar que té un gran equilibri.
El nen té un to d'actitud molt determinat per la postura que veiem que fa.
L'equilibri que ens denota la foto és dinàmic, doncs, la posició del cos és correcta quan realitza una acció.
La lateralitat, crec que en aquesta edat ja la té determinada pero no fixada, per això és homogènea, ja que utilitza el costat dret per agafar els colors.
També podem veure com agafar molt correctament el llapis i amb l'altra mà ja agunta el foli.
Per tot això crec que té una edat de 5 anys.

6 comentaris:

  1. Hola!
    les explicacions de les fotos em semblen molt correctes, ja que estan molt ben justificades, no estic d'acord amb les edats que has posat, ja que vec els infants una mica més grans.
    Crec que no cal que canviis les edats dels nens/es.

    ResponElimina
  2. hola Emma!
    crec que els teus comentaris estàn molt ben explicats, justificades i molt corectes, ja que els has explicat per pasos, les difenicions i, els detalls de cada foto. però, en quant a les edats, estic d'acord amb el comentari de la Carlota. Així, que ens hem concidit molt com a grup en moltes coses. en conclusió el teu treball está molt ben redactat, però jo canviaria els edats.

    ResponElimina
  3. Hola Emma!
    Las explicaciones de las fotos las encuentro muy correctas y estructuradasm, muy bien utilizados los puntos y aparte y la forma de redactar.
    En cuanto a las edades yo tengo algunas diferencias en cuanto a meses, pero que tampoco nos vamos de mucho.
    En definitiva me parece una buena redacción.

    ResponElimina
  4. Hello Emma =)
    Averem meu e llegit tot i en el tema de les edats són iguals que les meves per tant no canviis res per part meva i en el tema de les definicions les trobo correctes. En definitiva penso que es bastant semblant al meu =)

    ResponElimina
  5. hola enma yo pienso que la imagen 2 tiene 18 meses y por el resto bien

    ResponElimina